PKN
Protestantse wijkgemeente Schiebroek
 
Orgelconcert op 28 mei 2028

Orgelconcert op 28 mei 2028
Op zaterdagmiddag 28 mei, 15:00 uur verzorgt Iddo een concert in het kader van ‘Heilige Huisjes Rotterdam’, een initiatief rondom ruimte en cultuur in gebedshuizen in aansluiting op de Rotterdam Architectuur Maand 2022.Op het programma staat muziek rondom de ruimtes en ramen in kerken en kathedralen. Zo klinkt er oude en nieuwe Rotterdamse muziek van Piet van den Kerkhoff, Wouter Blacquière en Matthijs van der Wilt, de impressionistische Cathedral Windows van Sigfrid Karg-Elert en de spetterende Toccata van Eugène Gigout waarin de wierook van de Parijse kathedralen te ruiken is. Het concert is vrij toegankelijk met collecte tegen de onkosten. Van harte welkom.
 
Heilige huisjes Rotterdam – ook onze Goede Herderkerk doet mee! Heilige huisjes Rotterdam – ook onze Goede Herderkerk doet mee!
Rotterdam staat met recht bekend om haar moderne architectuur. Maar wist je dat onze stad talloze gebedshuizen telt, ieder met een unieke geschiedenis en karakter? Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand 2022 zetten deze heilige huisjes daarom hun deuren wagenwijd open voor alle inwoners, geïnteresseerden & liefhebbers van religieus erfgoed.
In het programma van de Goede Herderkerk staat onder andere een bijzonder orgelconcert door Iddo van der Giessen gepland op zaterdag 28 mei om 15.00 uur. Vanzelfsprekend is op die dag ook de inzameling voor de voedselbank én is het mogelijk om de toren te beklimmen om te genieten van een schitterend uitzicht over Schiebroek en wijde omgeving.
Wij beperken ons niet tot de zaterdag, ook in de week zelf is de kerk elke dag open tussen 10 en 12 voor een luisterend oor of juist een moment van stilte. De bezoekers van de maandelijkse koffie-ochtend staan op donderdag 2 juni nog meer dan anders klaar voor de ontvangst van bezoekers.
Meer informatie is te vinden op www.heiligehuisjesrotterdam.nl

 
 
Nieuw! Meelezen op woensdag Nieuw! Meelezen op woensdag

Op woensdag 11 mei beginnen we met iets nieuws: Meelezen. We komen op woensdagavond bij elkaar en lezen vast de tekst van de zondag. We verzamelen de eerste indrukken, ik geef wat achtergrondinformatie en we gaan in gesprek. Zo eenvoudig is het. Mijn ervaring is dat het een heel mooie aanvulling op de zondag is. Je beleeft de dienst heel anders als je alvast een keer door de tekst bent gegaan en het gesprek met anderen erover hebt meegemaakt. Het duurt niet veel langer dan een uur en – belangrijk – je hoeft er geen doorgewinterde Bijbellezer voor te zijn.

Het begint om 20:00 uur, in de kerk. Het is een open kring: je hoeft je niet aan- of af te melden. Kom gewoon en lees mee.

Af en toe breiden we de bijeenkomst uit tot ‘Meelezen met Iddo en Marco’. Dan doen Iddo van der Giessen en ik het samen. Dan gaat het zogezegd ook over de muziek in de tekst: aan welke toonsoort denk je, wat zou je erbij willen zingen, welke liederen schieten je te binnen?

Om de data vast te noteren: 11 en 18 mei; - op 25 mei is er meelezen met Iddo en Marco -; 1 juni.

Graag tot dan,
Marco Visser
 
 
Tussen Pasen en Pinksteren met Ruth Tussen Pasen en Pinksteren met Ruth

Op 15 mei beginnen we met een serie diensten over Ruth. Dat is de boekrol die in de Joodse traditie tussen Pasen (Pesach) en Pinksteren (Sjavoeot) gelezen wordt. Nu vallen het christelijke en het Joodse Pinksterfeest dit jaar samen, een mooie aanleiding om ons daarbij aan te sluiten. Wij horen van de oude Noömi, die alles verliest, en van de jonge Ruth, uit het veld van Moab, die aan haar zijde blijft. En wat meteen opvalt: het verhaal over deze mensen is zo... gewoon. Het is een verhaal over het alledaagse bestaan, dat wij zo goed kennen: met z’n hoogtepunten en z’n dieptepunten. Een bestaan van verlies en bitterheid én van liefde en vreugde. Het gewone leven. ’t Is geen toeval dat het een van de weinige bijbelse teksten is, waarin het woord ‘toevallig’ voorkomt. Laten we dat eens serieus nemen en niet te gauw en al te vroom roepen dat ‘toeval natuurlijk niet bestaat’. Nee, de dingen die gebeuren: ze gebeuren gewoon. En toch, zou het kunnen dat juist ín dat heel gewone leven evengoed iets oplicht van de hoogst bijzondere God van Israël? Iets van zijn woorden, zijn daden, zijn trouw? Als het zo is, dan... misschien, wie weet, toevallig, tussen de regels…
Marco Visser
 
 
Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app.

Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app.
Via deze app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente. Met de app kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren.
 
 
lees meer »
 
FaceBook FaceBook
De Goede Herderkerk heeft een eigen Facebookpagina! Door deze pagina te liken, blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes en krijgt u regelmatig een kijkje bij de activiteiten die in en rondom de kerk plaatsvinden.
U vindt onze facebookpagina door op de foto te klikken:

Tekst
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.